Wachttijden medische examens: de verenigingen interpelleren Medex

De 3 vereniginen Steden en Gemeenten hebben een brief naar de Minister van Volksgezondheid en aan Medex verstuurd met als vraag de nodige maatregelen te treffen ivm de problematiek van de lange wachttijden voor het personeel dat zich voor een medisch examen aanmeldt.

Verschillende lokale besturen van de Verenigingen Steden en Gemeenten hebben de bevoegde instanties aangesproken over de lange wachttijd (die tot zes maanden oploopt) vooraleer een personeelslid op medisch onderzoek kan komen.

Medex is voor het personeel van lokale besturen als enige bevoegd om een medisch oordeel te vellen over een mogelijke pensionering om medische redenen. De lokale besturen hebben dus geen mogelijkheid om zich tot een andere arts te wenden.

Door de lange wachttijd blijven zowel het bestuur als het personeelslid lange tijd in het ongewisse over stappen die ze kunnen en mogen nemen, met grote kosten (salariskosten, organisatie die geblokkeerd wordt) tot gevolg.

Actie van Brulocalis


De drie verenigingen - Brulocalis, UVCW en VVSG - hebben op 29/3/2019 een brief aan de heer Tom Auwers, Voorzitter van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid - Bestuur Medische Expertise (Medex) - verstuurd.

Wij dringen aan dat de nodige maatregelen worden genomen om dit probleem op te lossen zodat de Verenigingen nadien het voorstel naar hun besturen toe kunnen communiceren.


Een kopie van deze brief werd naar de Minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, verstuurd.

« Terug

Auteur

Philippe Delvaux
Publicatiedatum
03-04-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links