Verminder uw energieverbruik met het EnergiePack

Hoe kunt u uw energieverbruik (en -factuur!) verminderen als u een kleine structuur bent? Als u een handelaar, ambachtsman, beoefenaar van een vrij beroep, manager van een KMO of social profit-organisaties bent, gevestigd in het Brussels Gewest, dan is het Energiepakket iets voor u! Dit systeem, in het leven geroepen door Leefmilieu Brussel en in de praktijk omgezet door de partnerfederaties Bruxeo, Comeos, Santhea en UCM, biedt professionele, gepersonaliseerde, gratis en volledige energiecoaching, van diagnose tot implementatie, met de mogelijkheid van financiële ondersteuning.

Voor de gemeenten?

Gemeenten kunnen er gebruik van maken, maar niet rechtstreeks voor de gebouwen van hun administratie. Het EnergiePack richt zich echter op vzw's en gemeenschapsdiensten die door de gemeenten worden beheerd: sportcentra, zwembaden, kinderdagverblijven, buurthuizen, cultuurcentra, bibliotheken, academies voor schone kunsten, alsook het rust- en opvangcentrum van een OCMW.

Professionele en gratis ondersteuning

Dankzij het EnergiePack kunt u beschikken over een diagnose en een reeks aanbevelingen aangepast aan uw sector, zowel op het vlak van beheer als relevante investeringen, om uw energieverbruik te verminderen: van de invoering van een energieboekhouding tot de identificatie van uit te voeren werkzaamheden, met inbegrip van sensibiliseringsmaatregelen voor personeel of de vervanging van energieverslindende kleine apparatuur. Op initiatief van Leefmilieu Brussel wordt deze professionele en gratis dienst aangeboden door de federaties UCM en Comeos, voor kleine en middelgrote ondernemingen tot 250 VTE en door Bruxeo voor de social profit sector. En je hoeft geen lid te zijn van een van deze federaties om er gebruik van te maken! Brusselse gezondheidsinstellingen kunnen rechtstreeks contact opnemen met Santhea.

Investeringssteun

Onder bepaalde voorwaarden kunt u ook aanspraak maken op een financiële stimulans om u te helpen investeren, bv. in nieuwe verlichting, een groendak, een verwarmingsketel of collectieve en industriële uitrustingen die helpen om uw energieverbruik te verminderen. Deze investeringssteun kan 30 tot 40 % van de subsidieerbare bedragen dekken, met een maximum van 15.000 euro per jaar. De federaties die met het EnergiePack belast zijn, zijn er om u te helpen om de meest geschikte investeringen te kiezen.

Met het EnergiePack ziet u uw energieverbruik dus snel dalen: zeer goed nieuws voor uw factuur, voor het comfort in uw gebouw en voor het leefmilieu!

Info

https://leefmilieu.brussels/themas/gebouwen-en-energie/technische-begeleiding-en-ondersteuning/energiepack

« Terug

Auteur

Sophie Van Den Berghe
Publicatiedatum
26-07-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links