Platform subsidies: reeds twee vergaderingenDe gemeenten Schaarbeek en Anderlecht hebben het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voorgesteld een intergemeentelijk samenwerkingsproject tot stand te brengen ter verbetering van het beheer van de subsidies binnen de Brusselse gemeenten.

Onder de noemer "intercommunaal uitwisselingsplatform voor de verbetering van de financiering van projecten aan de hand van een actief beleid voor het zoeken en beheren van subsidies" hebben zij steun verkregen om vier ontmoetingen te organiseren om goede praktijkvoorbeelden uit te wisselen tussen gemeenten en het Gewest. Drie vergaderingen zijn nog dit jaar gepland en de vierde begin volgend jaar voor de conclusies.

De eerste vergadering vond plaats op 26 september en was gewijd aan de manier waarop de gemeenten gestructureerd zijn om externe subsidies en financiering op te volgen en te coördineren: de organisatie van de diensten en functieprofielen stond op de agenda. De deelnemers maakten kennis met de organisatie met de diensten in Brussel, Molenbeek en Schaarbeek. Vervolgens ging het debat over het bestaan van verschillende modellen van organisatie, naar gelang van de grootte van de gemeente, de omvang van de subsidies, de politieke en administratieve cultuur.

De tweede vergadering vond plaats op 24 oktober en was gewijd aan de betrekkingen tussen gemeenten en Gewest om de subsidieaanvragen te verwerken, een thema dat ingeleid werd door Michel Van der Stichele, directeur-generaal van het Bestuur Plaatselijke Besturen van het Gewest. Daarna werden er vragen gesteld zoals: wat kan ik doen om het beter te doen? Een zeer positieve aanpak en verrijkende uitwisselingen.

 

 

« Terug

Auteur

Marc THOULEN
Publicatiedatum
16-11-2011
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links