Het Good Food-label voor kantines



Om grootkeukens die naar een duurzaam beheer evolueren ondersteuning te bieden, heeft Leefmilieu Brussel het Good Food-label voor de grootkeukens ingevoerd.

Dit gratis label is bestemd voor Brusselse grootkeukens in scholen, ziekenhuizen, rusthuizen, bedrijven, crèches, cateringfirma's, enz. Het is zowel een erkenning van de inspanningen die deze grootkeukens hebben geleverd als een element dat het duurzame statuut van de grootkeuken voor personeel of cliënten zichtbaar maakt.

Wat is het Good Food-label?

Het Good Food-label geeft de weg aan naar een smakelijke, gezonde en gevarieerde voeding die plaatselijk werd geproduceerd met respect voor het leefmilieu, het dierenwelzijn en goede werkomstandigheden van de boer tot op het bord!

Het Good Food-label heeft ook als doel de grootkeukens en consumenten te verzamelen rond hun passie : de voeding. Het werd gecreëerd door Leefmilieu Brussel die ook verantwoordelijk is voor het beheer ervan.

Hoe werkt dit label?

Het label beloont de inspanningen die werden geleverd in het domein van de duurzame voeding. Daarom worden alle criteria van het label tijdens een inspectie ter plaatse gecontroleerd door een onafhankelijk controleorgaan. De resultaten van de controle worden voorgelegd aan een jury die beslist over de goedkeuring van het kandidaatsdossier. Dit controlesysteem verhoogt de geloofwaardigheid van het label voor de gebruikers van de grootkeuken.

Dit alles vraagt tijd en inspanningen! Daarom biedt Leefmilieu Brussel een gratis begeleiding aan de kandidaat-grootkeukens aan.

Meer info


« Terug

Auteur

Philippe DELVAUX
Publicatiedatum
02-05-2016
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links