Good Food kantines - 7 nieuwe gelabelde kantines!Er zijn weer 7 nieuwe kantines die zich een Good Food kantine mogen noemen. Dit brengt het totaal op 35 Good Food kantines in het Brussels Gewest. Deze kantines serveren lokale seizoensproducten, vegetarische menu’s en gaan voedselverspilling tegen. Het label is een erkenning van de inspanningen die de kantine elke dag levert voor een duurzaam beheer. Het maakt het duurzaam beheer ook zichtbaar voor personeel of klanten. Mede dankzij deze gelabelde kantines evolueren we naar een duurzaam voedingssysteem, het doel van de Good Food-strategie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  • Al de informatie om uw kantine te laten labelen alsook de in te vullen documenten, vindt u hier
  • Aarzel niet om de helpdesk te contacteren bij vragen. De volgende deadline om een dossier in te dienen is 1 juni 2019.

Gratis begeleiding om uw vegetarisch aanbod te verbeteren of uw voedselverspilling te verminderen


In het kader van de Good Food strategie van het Brussels Gewest biedt Leefmilieu Brussel twee verschillende gratis begeleidingen aan die uw kantine specifiek kunnen helpen bij het invoeren van (meer) volwaardige vegetarische menu’s of bij het beperken van de voedselverspilling, twee prioriteiten van de strategie.
  • De ‘verspilling’ begeleiding richt zich zowel op het verminderen van de voedselverspilling in de keuken (stock en bereiding) als op de verspilling van de borden.
  • De ‘veggie’ begeleiding heeft tot doel de kantine te helpen bij het invoeren van lekkere, evenwichtige vegetarische menu’s en hierover positief te communiceren.

De begeleidingen kunnen verspreid worden over één jaar, maar dit kan ook korter zijn. De begeleider is er om het hele keukenteam te ondersteunen: keukenpersoneel, aankoper, leraar, directie, … Het gaat om een gepersonaliseerde begeleiding die rekening houdt met het keukenteam en de acties waarop zij willen werken.

Genoeg van de voedselverspilling in uw kantine? Zin in vegetarische maaltijden om van te smullen?
Laat u begeleiden en neem contact op met de helpdesk. Een consultant zal dan met u contact opnemen.
Contactgegevens: 02/775 76 22 – helpdeskkantine@leefmilieu.brussels
« Terug
Publicatiedatum
29-01-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links