Databank Akten Burgerlijke Stand (DABS) – Go-live op 31 maart 2019Op 31 maart 2019 wordt de burgerlijke stand gemoderniseerd. Vanaf dan gaat de Databank Akten van de Burgerlijke Stand in werking. Dit betekent dat voortaan de akten van de burgerlijke stand digitaal worden opgemaakt en bijgehouden in één centrale databank. Voor zowel de burger als voor de gemeenten betekent dit een modernisering en vereenvoudiging.

Hieronder zetten we nog wat nuttige informatie op een rijtje:

Eén centrale webpagina met alle nuttige informatie


Om de overgang zoveel mogelijk te vergemakkelijken, is een webpagina voorzien waar u alle nuttige informatie centraal kunt raadplegen. U vindt er onder meer de geldende regelgeving, de officiële omzendbrief, praktische instructies en Frequently Asked Questions (FAQs).

Op de webpagina zijn ook model-processen-verbaal voorzien. Deze kunt u gebruiken indien er zich problemen zouden voordoen met de applicatie. U kan het proces-verbaal dan invullen en de akte later in de DABS registreren. Voor de zekerheid houdt u dus best een afgeprint stapeltje bij de hand.

Link naar de webpagina: https://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/dabs/

Wat te doen in geval van problemen of vragen?


Als bijlage vindt u een handig infoblad over wat u kunt doen als u problemen ondervindt of vragen hebt na de Go-live. Het infoblad heeft het onder meer over wanneer en hoe u contact kunt opnemen met de helpdesk op callcenter.rrn@rrn.ibz.be en wanneer u met papieren processen-verbaal moet werken.

We raden aan om dit infoblad af te printen en bij de hand te houden aan de loketten, zodat iedereen snel weet waar alle informatie te vinden is en wie te contacteren in geval van vragen of problemen.

Zie ook

« Terug

Auteur

SPF Justice - SPF Intérieur
Publicatiedatum
28-03-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links