Mobiliteit en verkeersveiligheid: ontmoeting met minister Elke Van den Brandt

Op 2 december mocht Brulocalis de Brusselse minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid, Elke Van den Brandt, ontvangen voor een gesprek met de Brusselse gemeenten.

De negentien gemeenten tekenden present voor deze vergadering rond mobiliteit en verkeersveiligheid met als doel kennis te maken met de minister en een eerste, open rondetafelgesprek te voeren over de gemeentelijke en gewestelijke prioriteiten op dit vlak.

Tijdens de intense Q&A van twee uur hebben de minister en de schepenen diverse onderwerpen aangekaart, zoals de toekomstige ‘Stad 30’, de evaluatie van het parkeerbeleid, de aanstaande lancering van de Brusselse Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid en de uitbreiding van de ring.

Uit het gesprek kwam duidelijk naar voren dat er voldoende middelen ten dienste van het gewestelijke en gemeentelijke mobiliteitsbeleid moeten worden gesteld om van Brussel een rustig gewest te maken waar het aangenaam wonen is.

Na afloop waren alle deelnemers tevreden over de uitwisselingen en werd voorgesteld om in de toekomst nog zo'n vergadering te organiseren.
Afspraak in 2020!

« Terug

Auteur

Raphaël Torelli
Publicatiedatum
03-12-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links