VSGB wordt Brulocalis!

BRULOCALIS, nieuw logo, nieuwe identiteit …

De VSGB gaat voortaan door het leven als BRULOCALIS. Onder deze nieuwe naam zal onze Vereniging voortaan communiceren. Zo verankeren wij BRULOCALIS in het Brussels gemeentelijk landschap.Voortaan maken deze naam en logo deel uit van het Brussels landschap

Waarom een naamsverandering?


BRULOCALIS is makkelijker te onthouden en identiek in beide talen. Tegelijk onderstreept het onze dubbele identiteit: Brussels en lokaal. Wij houden het echter niet bij een nieuwe alias: wij hebben ook onze grafische identiteit herzien, meer bepaald ons logo. Vandaag maakt u in primeur kennis met het nieuwe design. De 'pointers' verwijzen naar de lokale dimensie en tonen dat BRULOCALIS actief optreedt in het gewest. De kaart van Brussel in lichte schaduwtint geeft het tracé van de gemeentegrenzen weer. Onder BRULOCALIS staat een verwijzing naar onze statutaire benaming maar ook naar onze centrale drijfveer, nl. de behartiging van de Brusselse gemeentelijke belangen.

Ook de Federatie van Brusselse OCMW's, die in het voorjaar haar structuur en benaming aanpaste, volgt een parallel traject. Zij krijgen een specifiek imago, maar blijven aansluiten bij de grafische identiteit van BRULOCALIS.


De Federatie van Brusselse OCMW's staat op zichzelf, maar maakt toch deel uit van Brulocalis

Nog meer vernieuwing?


De nieuwe identiteit zal tot uiting komen in de verschillende informatiedragers van onze Vereniging. In de eerste plaats in het tijdschrift Nieuwsbrief, waarvan u deze week de nieuwe 'look&feel' kan ontdekken. De technische invalshoek van de artikels blijft, maar de opmaak is nu moderner en aangenamer leesbaar. De vernieuwing zal ook nog doorgevoerd worden in andere media. Zo wordt ook onze website in een nieuw jasje gestoken.

Wat houdt dit concreet in?


Wij vragen om voortaan gebruik te maken van onze sitenaam "www.brulocalis.brussels" en voor onze e-mails "@brulocalis.brussels". De vorige alias avcb-vsgb.be blijft nog even werken, maar zal op termijn verdwijnen. Ook al trachten we de overgangsperiode kort te houden, toch wordt de VSGB niet zomaar uitgewist.

Wij rekenen op uw actieve medewerking om vanaf nu BRULOCALIS te gebruiken in al uw contacten.
« Terug

Auteur

Vincent DEWEZ
Publicatiedatum
13-09-2016
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links