Algemene Vergadering van de Afdeling OCMW

De Algemene Vergadering van onze Afdeling OCMW richtte de schijnwerpers op de impact van de economische crisis op de Brusselse OCMW's.

Onder de titel "1 jaar economische crisis: impact op de Brusselse OCMW's" hield de afdeling OCMW van de Vereniging haar algemene vergadering op 4 maart, die zoals gewoonlijk veel volk op de been bracht.

Na de voorstelling van het activiteitenverslag en de goedkeuring van het nieuwe reglement volgden uiteenzettingen van het Planbureau, Dexia (voor de traditionele analyse van de financiën van de OCMW's), de POD Maatschappelijke Integratie en het OCMW van Sint-Gillis (waar de vergadering plaatsvond). Zo werden heel wat facetten van de problematiek belicht: van de algemene economische situatie tot de toenemende armoede, van de huidige federale maatregelen (en het nieuwe managementsproject) tot de economische perspectieven op middellange termijn.

De door de verschillende studies voorgestelde indicatoren tonen jammer genoeg allemaal een realiteit die de OCMW's in dit jaar van de armoedebestrijding sterkt in hun essentiële rol van sociaal vangnet.

Info


Download het jaarverslag 2009 van de Afdeling OCMW
« Terug
Publicatiedatum
23-03-2010
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links