Week van de mobiliteit en autoloze zondag

Van 16 tot 22 september loopt de Week van de Mobiliteit. De 18de editie van de autoloze zondag zal op 16 september plaatsvinden.

Ook dit jaar wijdt het Brussels Gewest zijn 160 km2 aan de zachte mobiliteit. Bedrijven en scholen zullen talrijke projecten en acties organiseren tijdens deze Week van de mobiliteit in samenwerking met het Gewest. Ontdek eens op zondag 16 september een andere mobiliteit! Op die dag zal de MIVB trouwens gratis zijn. Een gedroomd moment om de complementariteit van de verschillende vervoermiddelen uit te proberen: metro, bus, te voet, op rollers, met de fiets, ...

Laten we eerlijk zijn … zonder een meer gematigd en slimmer autogebruik verlammen straks de files helemaal Brussel. Een overgang naar minder vervuilende en efficiëntere vervoermiddelen moeten bijdragen tot een vermindering van verkeerscongestie, luchtvervuiling en verkeerslawaai. Alleen op die manier kan de kwaliteit van het stadsmilieu verbeteren.

De Week van de mobiliteit en de autoloze zondag zijn leuke initiatieven maar deze moet ook zorgen voor een pedagogische en informatieve bewustmaking van alternatieve vervoermiddelen. Het burgerlijke draagvlak en bewustwording zijn een voorwaarde voor de ontwikkeling van een duurzame mobiliteit. Een unieke gelegenheid dus om alternatieve vervoermiddelen te (her)ontdekken.

Deze autoloze zondag van 16 september wordt gecombineerd met verschillende activiteiten die door de gemeenten, talrijke verenigingen en het Gewest worden gereorganiseerd. Op die dag organiseren namelijk 12 Brusselse gemeenten een "Dorp van de mobiliteit" met aantrekkelijke activiteiten voor het hele gezin.

Meer info


www.mobilmix.brussels
« Terug

Auteur

Safiya Boudghene
Publicatiedatum
03-09-2018
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links