De Week van de Lokale Democratie is 10 jaar jong: doe meeEWLD, wat is dat?


Sinds tien jaar organiseren de lokale besturen van de lidstaten van de Raad van Europa jaarlijks een programma vol activiteiten gericht tot de bevolking, met een drieledig doel: de Europese gedachte versterken, de deelname van de burgers aan het lokale politieke leven bevorderen en de gemeenten zelf sensibiliseren voor het belang van deelname van de burgers door hun een ontmoetingskader aan te reiken.

Gericht tot wie?


Tot u, tot ons, tot iedereen. De activiteiten zijn gericht tot alle burgers.

Georganiseerd door wie?


- De lokale besturen van de 47 lidstaten van de Raad van Europa organiseren de evenementen.
- Brulocalis, de Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Gewest, coördineert de gemeentelijke acties.
- De Raad van Europa, de initiatiefnemer, coördineert het geheel op Europees niveau.

Een hele waaier aan activiteiten


De openingszitting vindt plaats in het prachtige kader van het Brussels Parlement, op maandag 9 oktober. Maar er zijn nog heel wat andere activiteiten gepland, gaande van colloquia betreffende de participatieve processen tot een conferentie over het engagement van jongeren in de uitwerking van het lokaal beleid, van een geleid bezoek over verspreidingsstrategieën bij planten tot een intergenerationele spellingswedstrijd, een wandeling om te polsen naar de visie van vrouwen over hun plaats in de openbare ruimte tot het onthaal van nieuwe inwoners, de creatieve verfraaiing van een wijk tot een toneelstuk over cybercriminaliteit. De variatie aan activiteiten is enorm. Er is voor elk wat wils, een hele week lang … en zelfs nog nadien.

Wanneer?


Van maandag 9 oktober tot zondag 15 oktober (voor Brussel). Sinds twee jaar zijn er zelfs activiteiten de hele maand oktober door.

Info


Het programma is beschikbaar op de gemeentelijke websites en op Materies > Lokale democratie > Europese Week van de Lokale Democratie.
« Terug

Auteur

Philippe DELVAUX
Publicatiedatum
06-10-2017
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links