De hervorming van de Geïndividualiseerd Project voor Maatschappelijke Integratie (GPMI)

vorming en uitwisselingen


Deze opleiding zal uitzonderlijk alleen in het Frans plaatsvinden en wordt niet vertaald.

De hervorming GPMI is in voege sinds november 2016.

Om de Brusselse OCMW's te helpen bij de toepassing van de nieuwe bepalingen en de centrale plaats van de GPMI in de begeleiding van personen, organiseert de Federatie van Brusselse OCMW's met de steun van de POD Maatschappelijke Integratie een dag een formatie en uitwisselingen daaromtrent op 9 mei.

De dag zal uit 2 delen bestaan:
 • in de voormiddag: theorie, met een schets van het kader aan de hand van presentaties van verschillende invalshoeken van wat een “capaciteitenversterkend GPMI” kan zijn
 • in de namiddag: werkgroepen, voor uitwisselingen op basis van de uiteenzettingen van de voormiddag en de ervaringen van elk OCMW.

 

Wanneer?


Dinsdag 9 mei 2017, van 9.00 tot 16.30 u.

 

Waar?


Huis van de Internationale Verenigingen - Washingtonstraat 40 - 1050 Brussel


Programma


9.00 u. Onthaal

 

9.30 u. Welkomstwoord

9.45 u. Uiteenzettingen over het thema 'capaciteitenversterkend GPMI' van

 • Dhr. Abraham Franssen, hoogleraar sociologie aan de Université Saint-Louis, die in het bijzonder de link zal leggen met het actieonderzoek omtrent de begeleiding van personen in de Brusselse OCMW's en met de voorbereidende studie van de Hervorming GPMI;
 • Mevr. Vanessa De Greef, onderzoekster en docente aan de ULB – Centre de droit public, die haar kennis over het juridische kader, de contractualisering en de specifieke doelgroepen zal delen om de maatschappelijk assistenten bakens en denkpistes mee te geven;
 • Dhr. Philippe Harmegnies, hoogleraar aan het sociaal departement van de Haute Ecole de Namur-Liège-Luxembourg, die de contractualisering (al dan niet geformaliseerd) in de context van de methodologie van het maatschappelijk werk zal plaatsen.

12.00 u. Vragen & antwoorden

12.30 u. Lunch

13.30 u. Workshops voor de uitwisseling van kennis

 • Implementatie van de Hervorming GPMI in de Brusselse OCMW's
  De Hervorming GPMI wordt in elk OCMW anders ervaren. Tijdens een uitwisseling rond vier vragen krijgen de deelnemers meer inzicht in de ervaring van de andere OCMW's.
 • De Sociale Balans
  Dit nieuwe begrip in de terminologie van de POD MI wordt aangekaart aan de hand van vier vragen. De maatschappelijk assistenten komen meer te weten over de methodologieën die elk OCMW toepast en de keuzes die het neemt.

16.30 u. Slotwoord

Doelgroep


De voormiddag is bedoeld voor alle OCMW-medewerkers (leden van de raad voor maatschappelijk welzijn, maatschappelijk assistenten, hiërarchische lijn en juridische dienst).
In de namiddag staan 4 workshops van maximaal 25 personen gepland (de maatschappelijk assistenten en hun hiërarchische lijn krijgen voorrang, maximaal 5 personen per OCMW).
De voormiddag gaat door in het Frans. Geen vertaling mogelijk tijdens de workshops.


Inschrijving : vóór 5 mei 2017


Deelname aan de vergadering is gratis, maar inschrijving is verplicht.

 

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Wij bewaren uw gegevens. Overeenkomstig de wet van 08.12.1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer kan u uw persoonsgegevens in ons bestand raadplegen en verbeteren.

:  
:  
:  
:  
Franstalig  
Nederlandstalig  
mannelijk  
vrouwelijk  
:  
:  
:  
:  
:  
Inschrijving voor de lunch  
Ik schrijf me tot de voormiddag in  
Ik schrijf me tot de workshops van de namiddag in  
De cijfers in het veld kopiëren

* : verplicht veld

 


Contact & info


Latifa HAZIM, Secretariaat van de Federatie van Brusselse OCMW’s
T. 02 238 51 57

 

« Terug

Auteur

Jean-Luc Bienfet
Event date
09-05-2017
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links