De nieuwe rijopleiding, het vormingsmoment voor begeleiders - goedgekeurd als bijscholing

La sixième réforme de l'Etat offre à la Flandre l'opportunité de réformer la formation des conducteurs. Le plan de la VSV est une amélioration ambitieuse de la formation actuelle des conducteurs. La réforme répond donc aux exemples internationaux et permet de réduire les chiffres d'accidents. (formation en néerlandais)


De vernieuwde rijopleiding is nog in volle ontwikkeling en voorziet dat iedere begeleider een vormingsmoment moet volgen, voor hij op het voorlopig rijbewijs opgenomen wordt. Rijscholen en rijlesgevers kunnen het vormingsmoment aanbieden, na het volgen van een verplichte opleiding. Deze opleiding is hiervoor goedgekeurd Ze telt bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte bijscholing. De VSV staat in voor de ontwikkeling van het lesmateriaal voor het vormingsmoment en stelt dit ter beschikking van alle lesgevers.

Tijdens de opleiding komen de praktische voorwaarden voor het organiseren van een vormingsmoment voor begeleiders aan bod en wordt de inhoud van het vormingsmoment toegelicht.
Leerdoelstelling

Tijdens deze opleiding bieden we een antwoord op al uw praktische vragen over het geven van een vormingsmoment. We stellen het lesmateriaal voor het vormingsmoment aan u voor en helpen u op weg bij het gebruik ervan.

Datum & locatie


3 mai 2018 van 8u tot 17u
VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde)

Programma

  • Praktische voorwaarden voor het geven van het vormingsmoment
  • Verwachting van de begeleider
  • Inhoud van het vormingsmoment: accenten, achtergrond en aandachtpunten
  • Omgaan met reacties van de begeleiders

Doelgroep


Rijlesgevers en directeurs met interesse in het vormingsmoment zijn van harte welkom.


Prijs & inschrijving


Prijs: 75 euro
Inschijven via http://www.vsv.be/subscribe-crm?agenda_nid=4870
Als je inschrijft voor een betalend initiatief, bezorgen we je na afloop een factuur. Je betaalt het inschrijvingsgeld na ontvangst van de factuur.

Organisatie


De opleiding is door de Vlaamse overheid goedgekeurd als erkende bijscholing om het vormingsmoment te mogen geven. De opleiding telt bovendien mee voor de jaarlijkse verplichte bijscholing.

Enkel indien u de volledige opleiding volgt, hebt u recht op een getuigschrift met daarop het onderwerp en aantal vormingsuren vermeld. De VSV bezorgt geen getuigschrift dat niet strookt met de werkelijkheid.

Meer info


Wouter De Clercq
015 44 32 65
Wouter.Declercq@vsv.be
Bezoek de website van VSV : http://www.vsv.be/kalender/de-nieuwe-rijopleiding-het-vormingsmoment-voor-begeleiders-goedgekeurd-als-bijscholing-26
« Retour
Date de l'évènement
03-05-2018
Conditions générales | RSS | Liens utiles